Воскрешение ЛазаряС Утрени Пятка 6-й недели Великого Поста Церковь начинает воспевать от лица всех верующих стихиру:

Самогласен, глас 8:

Душеполезную совершивше Четыредесятницу, и святую седмицу страсти Твоея, просим видети Человеколюбче, еже прославити в ней величия Твоя, и неизреченное нас ради смотрение Твое, единомудренно воспевающе: Господи слава Тебе.

Дважды она поется на Утрени отдельно на "Слава" и на "И ныне", и дважды в тот же день вечером на Господи воззвах. Затем, в несколько измененном виде, но на тот же глас, поется вместо Богородичной стихиры на Входе с кадилом:

Душеполезную совершивше Четыредесятницу, возопиим: радуйся граде Вифание, отечество Лазарево. Радуйтеся Марфа и Мариа, того сестры, заутра бо Христос приходит, оживити глаголом умершаго брата: Егоже глас услышав, горький и несытый ад, страхом вострепетав, и вельми возстенав, отпустит Лазаря укройми обязана: Егоже чудеси собор еврейский удивився, с ваием и ветвьми Того срящут, и явятся похваляющии дети, Емуже завидят отцы. Благословен грядый во имя Господне Царь Израилев.

Страсти Христовы

Эта стихира выражает радость и торжество благодарной Богу христианской души, сподобившейся с помощью Божией пройти непростое поприще Святого и Великого Поста, и достигшей Священных Дней Страстной Седмицы, которые по благодатной насыщенности и духовной значимости превосходят все другие дни года.

Страсти Христовы

Последним днем Святой Четыредесятницы является Лазарева суббота, которая прообразует Светлую Пасху Христову.

Возбагодарим и мы Человеколюбца Господа, нас ради грядущего на вольную страсть, и вместе с детьми ваия носяще, единодушно возопиим к Нему: "Осанна в вышних! Благословен Грядый во имя Господне! Человеколюбче Спасе наш, слава Тебе!"